Vi erbjuder även utbildning inom Hjärt- lungräddning för barn.

Barnsäkerhet

Sveriges Civilförsvarsförbunds barnsäkerhetsutbildningar vänder sig till barn
via föräldrar och andra vuxna som arbetar med barn och barngrupper.
Med rätt kunskap är det enkelt att minska olycksrisker och hantera
krissituationer. Låt dina barn lära känna Gottfrid, Hembert, Hitta Vilse
samt Kattis och Roffe för att på ett roligt, spännande och pedagogiskt
sätt lära sig om säkerhet och krishantering.
Ring eller mejla utbildning@civil.se för offert eller mer information

Gottfrid

Gottfrid

Gottfrid är en pigg liten krabat som inte är rädd för att ställa de svåra frågorna. Han bor med sin familj i ”3:an”. Ett stort lägenhetshus med många olika familjer och lika många äventyr.

Sagan om Gottfrid med tillhörande arbetshäfte hjälper vuxna att lyfta de svåra frågorna med barnen. Genom samtalen skapar Gottfrid en grundtrygghet hos barnet och hjälper dem att hitta redskap för att hantera olika svåra situationer.

HembertHembert

Hembert är ljuset i mörkret. Vid ett elavbrott är det ingen som vet lika bra som Hembert hur ett mellanmål fixas eller hur man håller värmen när det börjar bli kallt.

Med Hembert får barnen lära sig hur man klarar sig vid ett elavbrott genom att testa sig fram och tillämpa en hel del problemlösning.

Hitta VilseHitta Vilse

Skogen är det bästa Vilse vet. Trots att han varit där flera gånger förut händer den här gången det som inte får hända. Vilse vet inte längre var han är, han hittar inte hem. Nu måste du hjälpa till att Hitta Vilse!

Hitta Vilse lär barnen vad man ska göra om man går vilse och vad du som förälder ska göra om ditt barn går vilse. Hitta Vilse är en av våra mest uppskattade barnutbildningar.

Kattis och RoffeKattis och Roffe

Syskonen Kattis och Roffe är väldigt olika. Kattis är den kloka som ofta får hjälpa sin olycksdrabbade bror Roffe som på något sätt alltid råkar ut får en olycka.

Genom Kattis och Roffe lär sig deltagarna att upptäcka och åtgärda olycksrisker i närmiljön. De lär även deltagarna hur och när man ska larma 112.

Ledarutbildning

Till personal inom familjedaghem, förskola, grundskola och fritidshem kan vi erbjuda en ledarutbildning inom barnsäkerhet. Här får du lära dig hur du för vidare Civilförsvarsförbundet barnsäkerhetskoncept till barn.

Utbildningen genomförs under 3 timmar.

Hitta Vilse event

Eventet ger barn 6-10 år möjlighet att lära sig något om hur man ska göra om man går vilse. Kan också
anpassas till 4-5 åringar i föräldrars sällskap.

Minst 2 timmar.

 

 

Vill du bidra till ett säkrare och tryggare samhälle? Bli medlem